Gästhamnen vid Västra Bryggan Gästhamnen vid Västra Bryggan


Nordkoster ligger i Kosterarkipelagen med en mängd skär och holmar. Största delen av ön är naturreservat.

Nordkoster är en ö i ögruppen Koster belägen utanför Strömstad på Sveriges västkust. Det är den näst största av öarna som ingår Koster -arkipelagen, och är mer karg och bergig än Sydkoster.

På Nordkoster är det bästa sättet att ta sig till fots.Det är inte tillåtet att cykla på mindre stigar ute i Nationalparken. Inga bilar får åka på Nordkoster. Vägnätet består till stor del av grusade vägar och stigar.

På ön finns det härliga badstränder, ljunghedar och små skogar. Ute på västsidan finns olika bergarter som visar upp en sällsynt mångfald och stora klapperstensfält med tydliga spår från istiden. På Nordkoster reser sig Kosters fyrar på Högen. De är i bruk igen efter att ha varit släckta i 110 år. Utsikten härifrån är hänförande vacker och väl värt ett besök. Ruinerna nedanför är gamla bostäder för fyrvaktare.

Om man vill bada så finns det många fina badstränder, Basteviken och Björnsängen på västsidan av ön. Norrvikarna och Familjeviken på norr- och östsidan.

Våra anläggningar finns i Kostersundet och i Vettnet på Nordkosters östra sida.

Vid Västra Bryggan och Vettnet angör dagligen passagerarbåtarna från Strömstad. Om man vill åka över till Sydkoster så finns Kosterlänken som är bemannad under sommaren.
 
I anslutning till Västra bryggan ligger gästhamnen , som kan ta emot ca 120 st gästbåtar. är även hamn för ca 70 st fasta båtplatser.

Vid Kostersundet finns de mycket populära restaurangerna Strandkanten och Galejen.

Vi har även en latrintömniing-station för fritidsbåtar som finns vid Västra Bryggan.

En hamnkran och en slip finns vid Västra Bryggan.

I Vettnet kan hamnen ta emot ca 50 st gästbåtar. Även Vettnet är hamn för ca 30 fasta båtplatser. Om man vill kan man promenera till Västra Bryggan som ligger ca 1 km från Vettnet.

Betalande båtgäster har tillgång till el, toaletter, duschar och sophantering.