Gästhamnarna

Gästhamnen vid Västra Bryggan

Gästhamnarna är belägen vid Bopallen (Västra Bryggan) och i Vettnet. Eftersom Nordkoster är en liten ö med begränsad grunvattentillgång finns det inga slangar på bryggorna och våra duschar är avgiftsbelagda.

I anslutning till gästhamnen vid Västra Bryggan finns två restauranger, Strandkanten  och Galejen. På vägen upp till Basteviken finns en nystartad restaurang Ekoboden. I Vettnet har en restaurang öppnat vid Kosterbaden hotell.
Om man inte har fiskat själv så finns det sommartid möjlighet att köpa färska skaldjur av fiskarna inom hamnområdet.


Om man tar Kosterlänken över till syd finns vid Långagärde restaurangerna Skaldjurscafét och Pacos. Observera att linfärjan är bemannad under fasta tider och att turlistan sitter uppsatt vid färjeläget. 

Öppettider Hamnkontoret säsongen 2020
Du som besöker hamnen är välkommen till Hamnkontoret för betalning. Från den 5/6 har vi öppet 10-12 samt 18-20 dagligen. Observera att vi bara tar emot en person i taget på kontoret.

Ligger du i Vettnets gäshamn så finns hamnvärden runt den gamla träbryggan mellan 17-17.30. 

GARANTERAD GÄSTHAMNPLATS!
Ni som vill ha en garanterad gästhamnplats vid Bopallen, Västra Bryggan gå in på Dockspot, sök efter "Bopallen" och följ instruktionerna där. Vi har 7 stycken bokningsbara platser.


Angöring vid flytbryggorna
Vi tar max 2 båtar i bredd vid långsides angöring med anledning av Covid-19 och rekommendationer om avstånd. 

Internet

En uppgradering av vårt internet i hamnarna pågår.

Bröd-, läsk- och tidningsförsäljning

Sker inte under säsongen 2020. Närmsta livsmedelsbutik ligger mitt på Sydkoster. "Affär'n på Sydkoster" är en välsorterad liten året-runt öppen Ica-butik.

Sanitetshus
Toaletter och duschar (avgiftsbelagda) finns inom hamnområdena. Vi rekommenderar er som har möjlighet att duscha på båten med anledning av Covid-19. Har ni inte den möjligheten finns duschkort att köpa på hamnkontoret under kontorets öppettider, 10:00-12:00 samt 18:00-20:00.
På baksidan av sanitetshuset finns en kran där man kan hämta vatten i en dunk. 

Sopor
Containrar för hushållssopor samt återvinning av glas finns.

Pant av Burkar och Pet flaskor

Behållare för mottagande av pant finns utplacerade vid Västra Bryggan och i Vettnet. Behållningen går oavkortat till Sjöräddningen.

Ändrade rutiner i gästhamnen från den 5/6 2020
En toalett är öppen i sanitetshusen vid Vettnet och två vid Kostersundet. Våra duschar är avgiftsbelagda och duschkort köper du på hamnkontoret. Vi städar och håller rent.I sanitetshusen desinficeras alla ytor vid varje städtillfälle. Vi tvättar händerna och är friska och vi utgår från att du som besöker oss förhåller dig likadant.

Vi tar endast emot en person åt gången på Hamnkontoret och har ett kassaskydd uppsatt. Möjligheten att betala via "Swish" eller via Dockspot och Pay & Stay finns för den som inte vill gå in på hamnkontoret. För mer information kring hur det går till, läs under nästa rubrik "Betalning".

Vid flytbryggorna får det bara ligga TVÅ båtar i bredd och då rekommenderar vi att ni förtöjer för mot akter. Detta för att kunna hålla rekommenderat avstånd till personerna i båten bredvid.

Betalning
Betalning av hamnavgiften sker på Hamnkontoret. Ligger du i Vettnets gäshamn så finns hamnvärden runt den gamla träbryggan mellan 17-17.30 och du kan då betala på plats. Observera att vi endast tar emot kontantfri betalning. Detta gäller all betalning av gästhamnavgifter och samtliga inköp på hamnkontoret.

Vill du inte gå in på Hamnkontoret kan du stå på utsidan kontoret och betala via "Swisha" eller via Dockspot och Pay & Stay. För att göra det går du till Dockspot.com och välj hamn, välj betala/pay och ange båtens längd och bredd sedan väljer du ankomst och avresedatum. Sist väljer du önskad plats i kartbilden. 
För frågor och information ring hamnvärden +4673 1525939. När betalningen gått igenom och du visat upp det vid Hamnkontoret får du en lapp att sätta på båten. Detta för att hamnvärdarna ska kunna se att hamnavgiften är betald. 

I våra duschar betalar du med duschkort som kan köpas på hamnkontoret under kontorets öppettider. I Vettnet kan duschkort köpas direkt av hamnvärden mellan 17-17:30. 

Tömningsstation för båtlatrin
Finns placerad på östra sidan av Västra Bryggan. Behöver ni hjälp vid tömning ring då till hamnvärdarna.

Hjärtstartare
I väntboden på Västra Bryggan finns en hjärtstartare placerad.

VÄLKOMNA!

Vädret i området

Vädret Nordkoster

GÄSTHAMNEN VID BOPALLEN
GÄSTHAMNEN VID VETTNET

Om ni har frågor angående beläggning etc. kontakta våra hamnvärdar:

tel: +46 731 525 939
eller+46 725 133 490
E-mail: nkhamn@nordkosterhamn.com

 

RESTAURANG STRANDKANTEN
RESTAURANG GALEJEN

I filen nedan kan du läsa de regler som gäller för Gäst-hamnen