Gästhamnarna

Gästhamnen vid Västra Bryggan

Gästhamnarna är belägna vid Bopallen (Västra Bryggan) och i Vettnet. Eftersom Nordkoster är en liten ö med begränsad grunvattentillgång finns det inga slangar på bryggorna och våra duschar är avgiftsbelagda.
 

I anslutning till gästhamnen vid Västra Bryggan finns två restauranger, Strandkanten  och Galejen. På vägen upp till Basteviken finns restaurangen EkobodenI Vettnet finns en restaurang vid Kosterbaden hotell. Är man fikasugen finns nu även Bastes kafé, butik och bageri ovanför Basteviken. Om man inte har fiskat själv finns det sommartid möjlighet att köpa färska skaldjur av fiskarna inom hamnområdet.


Matbutiken på Nordkoster kommer inte att ha öppet i sommar (2021). Mitt på Sydkoster finns en liten men välsoterad Ica-butik som har öppet året runt. Om man tar Kosterlänken över till Sydkoster finns vid Långegärde restaurangerna Skaldjurscafét och Pacos. Observera att linfärjan är obemannad under lågsäsong, september-maj.  

ÖPPETTIDER HAMNKONTORET 2021
Hamnkontoret inte öppet fasta tider utan hamnvärden kommer ut på bryggorna och tar betalt. I Vettnet finns hamnvärden på plats nån gång under dagen. Behöver du hjälp ring oss.

Ring hamntelefonen dagtid för att få hjälp, +46731 525 939.

Betalning
Betalning av hamnavgiften sker till hamnvärden ute på bryggan. Observera att vi endast tar emot kontantfri betalning. Detta gäller all betalning av gästhamnavgifter och samtliga inköp på hamnkontoret. Under lågsäsong är inte hamnvärden alltid på plats i vettnet men då kan ni ringa hamntelefonen för information och betalningsmöjligheter.
+4673 152 59 39


I våra duschar betalar du med duschkort som kan köpas på hamnkontoret eller av hamnvärden.

GARANTERAD GÄSTHAMNPLATS!
Ni som vill ha en garanterad gästhamnplats vid Bopallen, Västra Bryggan gå in på Dockspot, sök efter "Bopallen" och följ instruktionerna där. Vi har 7 stycken bokningsbara platser. För övriga platser är det drop-in som gäller. 


Angöring vid flytbryggorna
Vi tar max 3 båtar i bredd vid långsides angöring.

Internet

En uppgradering av vårt internet i hamnarna pågår.

Sanitetshus
Toaletter och duschar (avgiftsbelagda) finns inom hamnområdena. Duschkort kan köpas av hamnvärden. Vi rekommenderar er som har möjlighet att duscha på båten med anledning av Covid-19. 
På baksidan av sanitetshuset vid Bopallen/Västra bryggan finns en kran där man kan hämta vatten i en dunk. 
Observera att vattnet i Vettnets sanitetshus inte är klassat som dricksvatten!

Sopor
Containrar för hushållssopor samt återvinning av glas finns. 

Pant av Burkar och Pet flaskor

Behållare för mottagande av pant finns utplacerade vid Västra Bryggan och i Vettnet. Behållningen går oavkortat till Kosters Sportklubb

Tömningsstation för båtlatrin
Finns placerad på östra sidan av Västra Bryggan. För att få igång tömningsstationen dras nödstoppen hela vägen ut och start-knappen trycks in. Behöver ni hjälp vid tömning ring då till hamnvärdarna.  

Hjärtstartare
I väntboden på Västra Bryggan finns en hjärtstartare placerad.

VÄLKOMNA!

Vädret i området

Vädret Nordkoster

GÄSTHAMNEN VID BOPALLEN
GÄSTHAMNEN VID VETTNET

Om ni har frågor angående beläggning etc. kontakta våra hamnvärdar:

tel: +46 731 525 939
E-mail: nkhamn@nordkosterhamn.com

 

RESTAURANG STRANDKANTEN
RESTAURANG GALEJEN

I filen nedan kan du läsa de regler som gäller för Gäst-hamnen