Gästhamnarna

Gästhamnen vid Västra Bryggan

Gästhamnarna är belägen vid Bopallen (Västra Bryggan) och i Vettnet. Eftersom Nordkoster är en liten ö med begränsad grunvattentillgång finns det inga slangar på bryggorna och våra duschar är avgiftsbelagda.

I anslutning till gästhamnen vid Västra Bryggan finns två restauranger, Strandkanten  och Galejen. På vägen upp till Basteviken finns en nystartad restaurang Ekoboden. I Vettnet har en restaurang öppnat vid Kosterbaden hotell.
Om man inte har fiskat själv så finns det sommartid möjlighet att köpa färska skaldjur av fiskarna inom hamnområdet.


Om man tar Kosterlänken över till syd finns vid Långagärde restaurangerna Skaldjurscafét och Pacos. Observera att linfärjan är obemannad under lågsäsong, september-maj.

Öppettider Hamnkontoret säsongen 2020
Du som besöker hamnen är välkommen till Hamnkontoret för betalning. Från den 31/8 har vi öppet under förmiddagstid de flesta vardagar men om vi inte är på plats ring. När det är få båtar kommer hamnvärden ut till bryggorna för betalning. 

Vettnets gäshamnär stängd för säsongenmen välkommen till gästhamnen i Kostersundet. 

GARANTERAD GÄSTHAMNPLATS!
Ni som vill ha en garanterad gästhamnplats vid Bopallen, Västra Bryggan gå in på Dockspot, sök efter "Bopallen" och följ instruktionerna där. Vi har 7 stycken bokningsbara platser.


Angöring vid flytbryggorna
Vi tar max 2 båtar i bredd vid långsides angöring med anledning av Covid-19 och rekommendationer om avstånd. 

Internet

En uppgradering av vårt internet i hamnarna pågår.

Bröd-, läsk- och tidningsförsäljning

Sker inte under säsongen 2020. Närmsta livsmedelsbutik ligger mitt på Sydkoster. "Affär'n på Sydkoster" är en välsorterad liten året-runt öppen Ica-butik.

Sanitetshus
Toaletter och duschar (avgiftsbelagda) finns inom hamnområdena. Duschkort kan köpas av hamnvärden. Vi rekommenderar er som har möjlighet att duscha på båten med anledning av Covid-19. 
På baksidan av sanitetshuset finns en kran där man kan hämta vatten i en dunk. 

Sopor
Containrar för hushållssopor samt återvinning av glas finns.

Pant av Burkar och Pet flaskor

Behållare för mottagande av pant finns utplacerade vid Västra Bryggan och i Vettnet. Behållningen går oavkortat till Sjöräddningen.

Ändrade rutiner i gästhamnen från den 5/6 2020
Vi tar endast emot en person åt gången på Hamnkontoret och har ett kassaskydd uppsatt. Möjligheten att betala via "Swish" eller via Dockspot och Pay & Stay finns för den som inte vill gå in på hamnkontoret. För mer information kring hur det går till, läs under nästa rubrik "Betalning".

Vid flytbryggorna får det bara ligga TVÅ båtar i bredd och då rekommenderar vi att ni förtöjer för mot akter. Detta för att kunna hålla rekommenderat avstånd till personerna i båten bredvid.

Betalning
Betalning av hamnavgiften sker på Hamnkontoret eller direkt på bryggan till hamnvärden. Observera att vi endast tar emot kontantfri betalning. Detta gäller all betalning av gästhamnavgifter och samtliga inköp på hamnkontoret. Under lågsäsong är inte hamnvärden alltid på plats i vettnet men då kan ni ringa hamntelefonen för information och betalningsmöjligheter.
+4673 152 59 39

Vill du inte gå in på Hamnkontoret kan du stå på utsidan kontoret och betala via "Swish" eller via Dockspot och Pay & Stay. För att göra det går du till Dockspot.com och välj hamn, välj betala/pay och ange båtens längd och bredd sedan väljer du ankomst och avresedatum. Sist väljer du önskad plats i kartbilden. 
För frågor och information ring hamnvärden +4673 1525939. När betalningen gått igenom och du visat upp det vid Hamnkontoret får du en lapp att sätta på båten. Detta för att hamnvärdarna ska kunna se att hamnavgiften är betald. 

I våra duschar betalar du med duschkort som kan köpas på hamnkontoret eller av hamnvärden.

Tömningsstation för båtlatrin
Finns placerad på östra sidan av Västra Bryggan. Behöver ni hjälp vid tömning ring då till hamnvärdarna.

Hjärtstartare
I väntboden på Västra Bryggan finns en hjärtstartare placerad.

VÄLKOMNA!

Vädret i området

Vädret Nordkoster

GÄSTHAMNEN VID BOPALLEN
GÄSTHAMNEN VID VETTNET

Om ni har frågor angående beläggning etc. kontakta våra hamnvärdar:

tel: +46 731 525 939
eller+46 725 133 490
E-mail: nkhamn@nordkosterhamn.com

 

RESTAURANG STRANDKANTEN
RESTAURANG GALEJEN

I filen nedan kan du läsa de regler som gäller för Gäst-hamnen